Trappen

Trappen die in de fabriek worden geprefabriceerd zijn kwalitatief en esthetisch beter dan op de werf gestorte trappen. Zijn er verschillende gelijkaardige elementen nodig, dan zijn prefabtrappen ook economisch interessanter. Bovendien weet de plaatser vooraf precies wat de prijs zal zijn en zal de aannemer het werk sneller kunnen uitvoeren.
 
Prefabtrappen kunnen zowel in gewoon grijs als in architectonisch beton gemaakt worden. Worden ze in gewoon grijs beton gemaakt, dan kunnen ze nog altijd van een bekleding voorzien worden. Zowel in de trapneus als in het loopvlak kunnen indien gewenst verschillende types anti-slipprofielen worden ingestort. Die profielen kunnen uit rubber, inox of aluminium gemaakt worden maar ook het wassen of zandstralen van een bepaalde zone levert een geschikt resultaat op.
 
Trappen kunnen als één geheel worden gemaakt, bordessen kunnen eventueel meegestort worden. Aparte elementen worden ook gemaakt, deze worden dan op de werf tot een trapgeheel geassembleerd.
Voor de aansluiting met de vloerplaat zijn diverse oplossingen mogelijk: tandopleg, verbinding met wachtstaaf en geribde buis, uitstekende wachtstaven…

Controleren of de trappen voldoen aan NBN 521-202 en aan de brandpreventienorm is altijd nodig.