VRIJSTAANDE WONING

Bouw van alleenstaande woning
 
Voor deze residentiële woning werd gebruik gemaakt van architectonische betonelementen in de voorgevel en voor de kroon- en daklijsten. Aan de inkom werd een inkomportiek geplaatst, bestaande uit twee vrijstaande konische kolommen en tegen de gevel twee halve kolommen, alle met geprofileerde kop- en voetstukken. Hierop werd een luifel geplaatst met aan de voor- en zijkanten een profilering en uitgespaarde blokjes. In deze luifel werd een geïntegreerde afwatering via een ingestorte klokput voorzien, dit om vervuiling van de elementen te vermijden.
 
De kroonlijsten van het hoofdgebouw zijn eveneens uit architectonisch beton, er werd niet gewerkt met verstekken maar met omgeprofileerde kopstukken, dit om beschadigingen tijdens montage en transport te voorkomen, tevens geeft dit ook een massiever uitzicht.
De ovale raamomlijstingen, links en rechts van het inkomgeheel, zijn ook in architectonisch beton.
 
Alle elementen werden uitgevoerd in beige siersteen en aan de hand van kunststofmallen gefabriceerd. Dankzij de kunststofmallen konden de geprofileerde vormen mooi naadloos uitgewerkt worden en krijgt men ook een betere benadering van franse zandsteen. Na het ontkisten worden de elementen droog geschuurd, hierdoor krijgt het beton een gepatineerd uitzicht.
 
Uiteraard zijn alle elementen thermisch onderbroken door middel van inox-wachtwapening en isolatiepanelen.
Aan de hand van het ontwerp van de architect werden alle profileringen en technische tekeningen op voorhand door de fabrikant in detail uitgetekend en goedgekeurd door de architect en bouwheer.
 
Opdrachtgever

Dhr & Mevr. Van De Ven voor
NV Huyenhoven 

Architect George Ceux (Hasselt)
Aannemer          Geuns (Houthalen-Helchteren)    
Architectonisch beton                          Stijlbeton NV                           www.stijlbeton.be